Stedelijke Kunstacademie Geraardsbergen

lessenpakket (2 of 3u)

WOORD JONGEREN (vanaf 15 jaar)Het lesprogramma Woord voor volwassenen omvat het vak Verbale Vorming en een vak naar keuze. Je keuzevak is Verteltheater, Toneel of Spreektechnieken. Als je Creatief Schrijven kiest, volg je geen Verbale Vorming.


* Voordracht (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Welsprekendheid (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Toneel (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Literaire creatie (2u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
VERTELTHEATER (Voordracht)


Samen met leerkracht en medeleerlingen grasduin je in teksten en zet je ze op scène. Je leert een personage neerzetten, werkt aan lichaamstaal en stemexpressie, je improviseert en leert de ruimte te gebruiken.

TONEEL


Met of zonder tekst krijg je de techniek van het toneelspelen onder de knie. Improviseren, transformeren, interactie, inleving en dialogeren zijn enkele van de belangrijkste lesonderdelen.

SPREEKTECHNIEKEN (Welsprekendheid)


Debatteren, confereren, vergaderen, speechen, verkopen, uiteenzetten, lesgeven... kortom ‘spreken in het openbaar’. Elke situatie vraagt een bijzondere aanspreekwijze. Welke spreektechniek pas je het best toe in welke situatie? In de lessen Welsprekendheid oefen je.

CREATIEF SCHRIJVEN


In Literaire Creatie experimenteer je onder andere met korte verhalen, ZKV (=zeer korte verhalen), poëzie, songteksten, prentenboeken en zoek je inspiratie in literatuur, beeldende kunst, film en theater.
Een reeks korte schrijfuitdagingen maakt je pen los. Je schrijft en schrapt onder begeleiding van de schrijfdocent. (De bedoeling is dat je tijdens de cursus tijd neemt om te schrijven en dat je geen opdrachten thuis 'moet' afwerken.)
De projecten van Literaire Creatie vertrekken zoveel mogelijk vanuit jouw interesses. Dus breng je inspiratie, favoriete auteurs, dromen... voor Literaire Creatie mee naar de eerste cursusdag.
Je hebt geen schrijfervaring nodig, maar breng durf en drang mee zodat je je schrijftalent kunt ontdekken!