Stedelijke Kunstacademie Geraardsbergen

lessenpakket (2 of 3u)

WOORD VOLWASSENEN


(vanaf 15 jaar)

Een volwassen leerling die de middelbare graad woord achter de rug heeft, kan in de hogere graad de gekozen optie verder zetten. In de hogere graad bestaat ook de mogelijkheid om de optie Creatief Schrijven te volgen.

* Verteltheater (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Spreektechnieken (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Toneel (1u/week) + Repertoirestudie (1u/week)
* Creatief Schrijven (2u/week) + Repertoirestudie (1u/week)VERTELTHEATER


Samen met leerkracht en medeleerlingen grasduin je in teksten en zet je ze op scène. Je leert een personage neerzetten, werkt aan lichaamstaal en stemexpressie, je improviseert en leert de ruimte gebruiken.

TONEEL


Met of zonder tekst krijg je de techniek van het toneelspelen onder de knie. Improviseren, transformeren, interactie, inleving en dialogeren zijn enkele van de belangrijkste lesonderdelen.

SPREEKTECHNIEKEN


Debatteren, confereren, vergaderen, speechen, verkopen, uiteenzetten, lesgeven... kortom ‘spreken in het openbaar’. Elke situatie vraagt een bijzondere aanspreekwijze. Welke spreektechniek pas je het best toe in welke situatie? In de lessen Spreektechnieken oefen je.

CREATIEF SCHRIJVEN


In Creatief Schrijven experimenteer je onder andere met korte verhalen, ZKV (=zeer korte verhalen), poëzie, songteksten, prentenboeken en zoek je inspiratie in literatuur, beeldende kunst, film en theater.
Een reeks korte schrijfuitdagingen maakt je pen los. Je schrijft en schrapt onder begeleiding van de schrijfdocent. (De bedoeling is dat je tijdens de cursus tijd neemt om te schrijven en dat je geen opdrachten thuis 'moet' afwerken.)
De projecten van Creatief Schrijven vertrekken zoveel mogelijk vanuit jouw interesses. Dus breng je inspiratie, favoriete auteurs, dromen... voor Creatief Schrijven mee naar de eerste cursusdag.
Je hebt geen schrijfervaring nodig, maar breng durf en drang mee zodat je je schrijftalent kunt ontdekken!