Stedelijke Kunstacademie Geraardsbergen

NIEUW ! (1,5u)

Nu ook instrumentinitiatie voor accordeon, cello, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon !

MUZIEKINITIATIE 1u/wk (6 en 7-jarigen)

Onze jongsten worden spelenderwijs geïntroduceerd in de wonderlijke wereld van klank en ritme. Via fysieke en zintuiglijke opdrachtjes ervaren de kinderen wat muziek en ritme doet met hun lichaam. Ze dansen en zingen en ontdekken hoe ze zich kunnen tonen via klank en beweging.INSTRUMENTINITIATIE 0,5u/wk (6 tot 8-jarigen)

In de instrumentinitiatie ervaren de kinderen of en hoe ze voeling kunnen krijgen met een instrument. Als je je muzikaal wil uitdrukken, kan een instrument aanvoelen als het verlengde van je lichaam. In kleine groepjes en in een aangepast tempo ontwikkelen de kinderen ook hun fijne motoriek en hun muzikale gehoor. Na een jaar kunnen de kinderen eventueel een ander instrument kiezen.


Muziekinitiatie is een onmisbare schakel in de instrumentopleiding. Daarom wordt instrumentinitiatie door de kinderen van 6 en 7 jaar altijd gecombineerd met 1u/wk muziekinitiatie. De kinderen van 8 jaar combineren instrumentinitiatie met 2,5u/wk AMV.ER IS INSTRUMENTINITIATIE VOOR DEZE INSTRUMENTEN:

Vanaf zes jaar: accordeon, cello, dwarsfluit, hobo, klarinet, klavierinstrumenten (piano-orgel-klavecimbel), piano, saxofoon, slagwerk, viool


Vanaf zeven jaar: koperblazers, blokfluit, harp Sommige instrumenten kunnen gehuurd worden in de Kunstacademie. Het aantal huurinstrumenten is beperkt, dus wees er snel bij.


DSC_0023